Thursday, March 17, 2011

Biblioteka zatvora u Sisku

Biblioteka se nalazi u prizemlju zgrade u kojoj su celije. Inace biblioteka je hodnik na kojem se nalazi ormar sa knjigama.Jedan zatvorenik je bibliotekar i on izdaje knjige i zapisuje ko je uzeo koju knjigu.


Netreba posebne zahtijeve pisati za biblioteku.Komandir 2x sedmicno navece,nekad prije vecere,nekad poslije vecere ide od sobe do sobe i pita jel iko zeli u biblioteku. Onda onaj ko hoce da ide sidje u prizemlje pod pratnjom komandira,izabere knjigu i vrati se u sobu.
Inace biblioteka je opremljena sa nekih 250 knjiga otprilike. To su uglavom stare knjige koje nebi nikad niko ni citao na slobodi.Dosta knjiga je onih o vjeri. To su uglavnom nove knjige i one su donacija crkve i svestenika koji posjecuju zatvor i drze misu u zatvoru. Tu su i neke knjige koje ostave zatvorenici a koji su ih donijeli u zatvor ili su ih dobili preko posjete. Iz ove biblioteke sam procitao nekoliko knjiga samo.
Ostale knjige koje sam procitao sam narucio iz gradske biblioteke.
Napisete molbu koju knjigu zelite iz gradske biblioteke,moze i vise knjiga.Molbu ubacite u sanduce u sobi.Za nekoliko dana ce vam biti dostavljene knjige.O vracanju se ne morate brinuti.Komandiri ce sami doci po knjige za gradsku biblioteku. Knjige iz gradske biblioteke obicno je donosila jedna nasa komandirka iz zatvora.Inace jedna lijepa plavusa. Pa i ako ne donese pravu knjigu,njoj se nece zamjeriti.

No comments:

Post a Comment

.,

Namecheap.com - Cheap domain name registration, renewal and transfers - Free SSL Certificates - Web Hosting