Thursday, April 19, 2012

Šta se može ponijeti od osobnih stvari na 5 odjel zatvora u Zagrebu


Peti odjel zatvora u Zagreba,ili odjel za dijagnostiku i programiranje,je poseban odjel zatvora u Zagrebu,tako da ima i posebna pravila.

Dozvoljeno je:
Ručni sat.Knjige.Sudski papiri.Recepti i liječnička dokumentacija. Četkica za zube i pasta.Naočale sa dioptrijom i ortopedska pomagala.Slika djece,žene !Ručnik.Garderoba i obuća.Vlastita posteljina.

Nije dozvoljeno:
Remen ili kaiš.Žileti za brijanje.Nikakva hrana niti tečnost.Šampon.Sapun.Nikakve kreme,puderi,dezodoransi nisu dozvoljeni.
Ništa od električnih stvari kao npr, mp3,dvd,kuhalo itd.Kafa.Bankovne kartice.Toalet papir.

Cigarete će vam možda dati da unesete a možda i ne.Zavisno od raspoloženja čuvara i koliko budete uvjerljivi da nemožete izdržati bez cigara.

Sve od hrane i pića možete kupiti u kantini.Novine takođe.U kantini možete kupiti Nes kafu ili jacobs,i mutiti u sobi.Kuvanje kafe nije dozvoljeno.Cijene su malo jače nego napolju.Takođe i tel karticu za telefoniranje kupujete u kantini.

Kompletan pribor za osobnu higijenu dobijate besplatno od zatvora.

Preporuka,ako idete sa slobode na peti odjel ponesite nekoliko pari čarapa,donjeg veša,trenerke,jaknu i majicu,zavisno od godišenjeg doba. Ponesite osobnu iskaznicu i riješenje o upućivanju na izdržavanje kazne.Imajte na umu da ćete na petom odjelu biti maksimalno mjesec dana,odakle ćete biti transportovani u neki drugi zatvor,gdje ćete dalje izdržavati kaznu,a tamo vladaju druga i liberalnija pravila.

No comments:

Post a Comment

.,

Namecheap.com - Cheap domain name registration, renewal and transfers - Free SSL Certificates - Web Hosting